Raamatu välja andnud MTÜ Iisraeli Sõbrad tegevjuht Toomas Pärnsalu ütles BNS-ile, et eestikeelse väljaande esimene tiraaž on 4000 eksemplari, millele varasuvel lisandub veel 6000 eksemplari. Neist 3000 saadetakse koolidesse, et kasutada neid holokausti lahtiseletamiseks gümnasistidele.

Haridusministeeriumi esindaja ütles jaanuaris BNS-ile, et raamatuga on tutvunud riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse ainespetsialistid, kes on andnud soovituse kasutada seda koolis võimaliku abimaterjalina, kui käsitetakse Euroopas aastail 1939-1945 toimunut. Siim Kallase valitsuse eelmise aasta augustis tehtud otsuse kohaselt peetakse Eesti koolides holokausti mälestuspäeva 27. jaanuaril.

Raamatule on lisatud Eesti ajalugu käsitlev peatükk, mille on kirjutanud Jaan Tõnissoni instituudi kodanikuhariduse keskuse juht Sulev Valdmaa, ja president Arnold Rüütli kirjutatud eessõna. Need on olemas ka venekeelses variandis, mille MTÜ tellib Moskvast Rootsi saatkonnast.

“Jutustage seda oma lastele…” ilmus esimest korda Rootsis 1998. aastal pärast seda, kui peaminister Göran Persson oli aasta varem algatanud holokaustiteemalise infoprogrammi.

Raamatu autorid on Uppsala ülikooli holokausti- ja genotsiidiuuringute professor Paul A. Levine ja sama ülikooli teadur Stephane Bruchfeld. Varem on raamat ilmunud ligi kümnes, sealhulgas inglise, saksa, prantsuse, jaapani, vene, läti ning soome keeles. Eesti valitsus toetas raamatu väljaandmist 200.000 krooniga, ütles Pärnsalu.

Raamatu esitlus on pühapäeval kell 14.30 rahvusraamatukogus.