Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul pandi koolibussid Merivälja ja Pirita suunalt käima eesmärgiga vähendada liikluskoormust hommikusel tipptunnil, edastas Tallinna pressiteenistus.

„Kutsun ülesse kõiki neid lapsevanemaid, kes hommikuti ainuüksi oma laste kooli toimetamise tõttu Pirita poolt linna sõidavad, oma lapsi koolibussi hoolde usaldama,” ütles Mutli. „Kõik need, keda enne koolibussi käivitumist autoga kooli viidi ja kes praegu koolibussi kasutavad, aitavad otseselt kaasa Pirita tee hommikuse liikluskoormuse vähendamisele.”

Tallinna transpordiamet tellis mullu oktoobris Tartu ülikoolilt uuringu Tallinna kesklinna koolide õpilaste liikumise ja nende suhtumise kohta koolibussi käivitamisse. Uuringu tulemused näitasid, et linnaosade kaupa kasutati Viimsi, Merivälja ja Pirita piirkonnast õpilaste kesklinna koolidesse viimisel kõige rohkem eratransporti.

Koolibussid väljuvad Viimsi haigla peatusest kell 6.58 ja 7.05. Sõidetakse marsruudil Ravi tee-Randvere tee-Aiandi tee-Nelgi tee-Merivälja tee-Pirita tee-Narva maantee-Pronksi tänav-Raua tänav-Gonsiori tänav-Estonia puiestee-Kaarli puiestee-Toompuiestee. Buss peatub järgmistes peatustes: Viimsi vallamaja, Merivälja, Tuule tee, Aia tee, Mähe tee, Randvere tee, Supluse puiestee, Pirita, Rummu, Kreutzwaldi, Pronksi, Vabaduse väljaku 11. liini peatus, Vabaduse väljaku 40. liini peatus, Tõnismägi, Hotell Tallinn ja Balti jaam.

Koolibuss Viimsi valla ja Tallinna kesklinna vahel alustas sõitmist 5. veebruaril. Projekti ajal loendatakse sõitjaid ja tehakse vaatlusi, et anda hinnang koolibussi vajalikkuse kohta. Kui bussiliini kasutajaid on piisavalt, jätkab liin oma tööd ka uuel õppeaastal.