Linna korraldatud riigihankega Tallinna koolidele muretsetud 139 sülearvutist sai Tallinna kunstigümnaasium endale kaks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Sults imestas, miks haridusamet eelnevalt ei küsinud, kas kool üldse tunneb sülearvutite vastu huvi.

“Meil on üks sülearvuti olemas, haridusametist sõltumatult muretsetud, milleks meile veel kaks sellist nikerdist?” oli Sults pahane.

Tema sõnul oleks sama raha eest saanud muretseda kaks korralikku lauaarvutit koos võimsate fototöötlus- ja graafikaprogrammidega, millest oleks kunstigümnaasiumi õpilastel erialastes tundides suur kasu.

Sults naeruvääristas ka turvatrosse, mis arvutitega kaasas olid. Peen tross tuleb üht otsa pidi kinnitada koodlukuga arvuti plastmassist korpuse külge, teist otsa pidi laua külge kruvitava konksu külge. “Sellise kahe tillukese poldiga kinnitatud konks — no keda see kinni hoiab?” lausus Sults.

Arvutid üle andnud Elioni tehnik selgitas, et turvatrossid on mõeldud selleks, kui arvuti kasutajal on tarvis viieks minutiks ruumist väljuda ja arvuti jääb valveta. “Kas need rauast seifid ei oleks sülearvuti hoidmiseks kindlamad? Ja kes vastutab, kui arvuti koos selle turvatrossiga ära varastatakse? Haridusamet?” lausus selgitusega rahulolematu Sults.

Haridusamet muretses riigihankega koolidele 139 sülearvutit, kokku läksid need maksma 3,2 miljonit krooni.