Viljandi politsei pressiesindaja ütles, et juhtumit menetletakse kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi alusel. Karistusseadustik lubab sellise teo eest määrata kuni kolme aasta pikkuse vangistuse, kirjutab Virumaa Teataja.

Intsident Vana-Võidus asuva koolimaja uksel juhtus direktor Looduse ja kahe õpilase vahel nädalapäevad tagasi. Ühe noormehe selgitusel tegi ta koos sõbraga kooliuksest paarikümne meetri kaugusel suitsu, kui direktor neid märkas.

Loodus olevat poisi jutu järgi nad seepeale enda juurde kutsunud, käskinud koni lahtise käe peale panna ja surunud siis selle oma käega kokku, öeldes seejuures: “Tervitame nagu mees mehega!”

Loodus tunnistas, et käitus valesti, kuid eitas väidet, nagu oleks ta käskinud patustajal sigareti peopessa panna. Ta lisas, et ei tahtnud noorukitele tahtlikult valu ja vigastusi tekitada.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv direktor selgitas juhtunut ka poisi vanematele ning erakonnakaaslasest haridus- ja teadusministrile Tõnis Lukasele.

Lukase sõnul selgitas Loodus talle juhtunut ja kahetses, et asjalood sedasi kujunesid. “Minu meelest pole Loodusel aga kahetsemiseks eriti põhjust,” arvas minister.

Ministri hinnangul ei pingutanud koolijuht üle. “Direktori ülesanne ongi lahendada operatiivülesandeid ja tagada kord,” lausus ta.

Keskerakonna noortekogu akadeemiline ühendus (EKNA) tegi selle peale avalduse, milles süüdistas Lukast vägivalla propageerimises ning nõudis Looduse tagasiastumist.