"Rahulik Viimsi pole enam nii rahulik - täna toimus Pärnamäe külas tulistamine," alustas sündmust oma silmadega tunnistanud viimsilane postitust kinnises Facebook'i grupis, kuhu kuuluvad vaid Viimsi kandi elanikud.

Sellele järgnes elav kirjeldus sündmustikust:

"Tänase päeva jooksul käis 3 korda siltidega tähistatud eravalduses ATVga sõitmas umbes 35-aastane vene rahvusest meesterahvas. Kolmandal korral kella poole viie paiku oli aga joobes mehel (puhutud joove oli küll väike - 0,57, ent mitte olematu) kaasas enda umbes 10-aastane poeg ja laetud relv.

Esmalt tekkis sõnavahetus maaomanikuga, kes käskis mehel lahkuda, ja mees tulistas esimesed 2-3 lasku maaomaniku suunas. Sõnelus jätkus ning ühel hetkel muutus mees agressiivseks ja maaomanik virutas enesekaitseks mehele 3 obadust. Peale seda haaras mees taas relva, esmalt vehkis sellega ja siis lasi veel mõned lasud. Õnneks ükski lask tabav ei olnud."

Murelik elanik küsis kommuunilt: kuidas selline asi järgmine kord lõppeda võib?

Heidutamine stardipüstoliga

Delfi uuris sündmuse tausta lähemalt.

Korravalvurite sõnutsi pole tarvis juhtunu üle suuremat muret tunda: eilsete paukude näol oli tegemist kõigest n-ö eriefektidega ning päris relva tolles erahoovis mängu ei toodud.

"Politsei sai väljakutse Pärnamäe külla pühapäeva õhtul kella 17 paiku. Kohapeal selgus, et 34-aastane alkoholijoobes mees oli korduvalt sõitnud ATV-ga 66-aastase mehe territooriumile ning sellest sai konflikt alguse. Meeste vahel tekkis sõnelus ja nad hakkasid teineteist tõukama, kuid õige pea rahuneti ja mindi laiali," kirjeldas toimunut politsei Ida-Harju piirkonnagrupi piirkonnavanem Ivo Roosimägi. "Veidi hiljem tuli 34-aastane mees koos ATV ja lapsega teise mehe territooriumile tagasi, mis põhjustas meeste vahel uuesti füüsilise konflikti. 34-aastane mees oli endaga võtnud kaasa ka stardipüstoli-laadse eseme, millest lasi paukpadrunitega paar lasku maha."

Roosimägi sõnutsi rahunesid mõlemad mehed hiljem maha, minnes laiali. Keegi rüseluse käigus vigastada ei saanud ning kummalgi osapoolel pretensioone ei olnud.