Kommer esitas avalduse koo kahe ülejäänud valimisliidu Pärnu Linnakodanike Ühendus kaudu Pärnu linnavolikokku pääsenud inimesega, vahendab PM Online Eesti Raadio uudist.

Lisaks Kommerile esitasid avalduse Garri Suuk ja Jaanus Ots, kellest viimane ka sammu põhjendas: “Kolmest häälest jääb väheks, et midagi linnakodanike valimislubadustest täita.”

Tema sõnul tegid ka teised erakonnad pakkumisi, kui Keskerakonna mõtted olid koostööks parimad.

“Kuna meie maailmavaade, vasakpoolne käsitlus asjadest ja valimislubadused kattusid väga paljus, siis sealt see mõte tekkis,” ütles Ots.

1993. aasta hilissügisel astus kriminaaluurimise all olev Kommer Tallinnas Pärnu maanteel tulevahetusse politseiga ja lasi tollal politseis töötanud Pikarole mitu kuuli jalga.

Postimehe ajakirjaniku küsimuse peale, kuidas suhtub ta Asso Kommeri soovi saada Keskerakonna liikmeks, vastas Koit Pikaro: “Mina kurjategijatega ühte erakonda kuuluma ei hakka.”

“Pättidel Eestis ei ole maailmavaadet,” ütles Pikaro vastuseks küsimusele Asso Kommeri võimaliku maailmavaate muutumise kohta.

Küsimuse üle, kas on reaalne, et Kommer ka tegelikult erakonda vastu võetakse, Pikaro spekuleerida ei soovinud.

Asso Kommeril pole aga enda sõnul raske Pikaroga ühte parteisse kuuluda, kui nende poliitikavaated kattuvad.

“Peale Koit Pikaro on erakonnas veel 9000 inimest. See ei saa olla takistus, kui nende seas on mõni, kellega on isiklik konflikt,” põhjendas Kommer.