1993. aastal jäägrikriisi ajal astus Kommer Tallinnas Pärnu maanteel tulevahetusse politseiga ja lasi tollal politseis töötanud Koit Pikarole mitu kuuli jalga. Pikaro jalg lõplikult ei paranenudki. Kommerit karistati viieaastase vangistusega, kirjutab SL Õhtuleht.

Nüüd on mees siirdunud poliitikasse. Ta valiti mullu Pärnu linnavolikogusse ning on skaudijuht ja kooliõpetaja.

Pikaro on öelnud, et tema kurjategijaga ühte erakonda kuuluda ei kavatse ja pättidel puudub maailmavaade. Ka erakonna juhatuse liige Ain Seppik pole Kommeri parteisse vastu võtmisega nõus.

Kommerile ei tulnud Pikaro reaktsioon üllatusena. Ta kinnitab, et tema eesmärgiks polnud ei Pikarole meelehärmi teha ega külje alla pugeda. Hoopis Keskerakonna programm on talle meeltmööda.

Kommer ütleb, et mõistab Pikarot puhtinimlikult, aga tema ise ei suuda siiani viha kanda. “Me mõlemad olime tollase olukorra ohvrid,” põhjendab ta. “Erakond ühendab ikkagi sarnase maailmavaatega inimesi ja seda, kuidas nähakse ühiskonna arengut tervikuna. Pole oluline, kas olen kellegagi sõber või mitte. Keskerakonnas on 9000 liiget ja kui kõik omavahel hästi läbi saaks, oleks ju ka asi kahtlane,” muigab Kommer.

Keskerakonna peasekretäri Kadri Musta sõnul otsustab selle, kas registreerida uus liige või mitte vastavalt partei põhikirjale juhatus. “Juhul kui juhatus keeldub, siis saadetakse avaldus tagasi uueks läbivaatamiseks piirkonna juhatusele,” märgib ta.

Mis Kommerist saab, on Musta sõnul raske ennustada. Kas Pikarol on sõnaõigus Kommeri erakonda võtmisel? “Sõnaõigus on kõigil liikmetel. Hääleõigus vaid juhatusel. Kuid Pikaro on nii mõjusa esinemisega, et kahtlemata kõik juhatuses ka teavad tema seisukohti.”.