Helen Sildna Facebookis

See IRLi mainfest on nagu obadus puukulbiga lagipähe. Kas äkki on võimalik, et see kõne siiski kirjutati mõnel eelmisel sajandil ja kogemata mingil põhjusel avaldati täna?

Käesoleva sajandi sõnavõttudes sedasorti sõnavara ja väljendeid ikka naljalt ei kohta: peninukid, peremehed, sulased, suitsupääsuke, laskemoon, logelejad, kangelased, peremeeste majanduspoliitika (lahke peremees?), peremees viskab oma kojast välja jne.

Raju, väga raju.

Evelyn Sepp Facebookis

Tekstis 14 korda sõna peremees. Null sõna ema, naise, perenaise kohta. Isegi ettevõtjaid ei austata, sest "meie kangelased on ettevõtted". My God! Sõna pere ja innovatsioon küll esinevad tekstis mõned korrad aga mõlemad korduvalt seoses suitsupääsukesega. Kuhu edasi!? See oli tõesti täis kahuripauk mööda suurest võimalusest. Sõna "kogukond" esines tekstis vaid korra. Presidendi Narvas peetud kõnet võinuks siiski mõttega lugeda. Sealt oleks saanud palju inspiratsiooni, kuidas teha Eestit Eesti rahva, Eesti rahvuse, keele ja kultuuri hoidmise kohaks, kogukonna ja vabakonna keskseks, mitte peremehe ja riigi keskseks. Sellega on vist kogu mõte kõige täpsemalt edasi antud. Tänan, ei. See ei ole tee, kuhu minu Eesti peaks minema! Eesti inimesed on Eesti rahvas - naised, emad, tütred, vanaemad, perenaised ja kõik ülejäänud inimesed, lisaks peremeestele. Ja ma nüüd ei teagi, mida see sulasejutt seal veel tähendas?!

Ivo Rull Facebookis

Kui valimiskünnise lähistele kukkunud IRL püüab mainet tõsta Isamaa nime tagasivõtmisega, siis Keskerakonna juhi kohalt peagi tõrjutav Edgar Savisaar võiks taastada Rahvarinde.

Poliitikas õnneks retro nii hästi ei müü nagu sõubisnisis, seega las irlikad mõllavad. Saavad teha uue logo ning tellida Hiinast hulga uut "rahvuslikku" nänni.

Lisette Kampus Facebookis

Okse. Isamaaline okse.
"Kui peninukid on piiri taga, võtab peremees relva ja kaitseb oma peret. Tal on relv, laskemoon ja väljaõpe."