ERJK-le esitatud aruannetest ilmnes, et EKRE oli möödunud aasta neljandas kvartalis saanud osaühingutelt korduvalt annetusi, mis olid märgitud kui "rahaline annetus". Möödunud nädalal ütles erakonna aseesimees Martin Helme, et tegu oli raamatupidamisliku eksitusega. "Nimetatud summad ei ole annetus, vaid tulu erakonna majandustegevusest. Viime aruannetesse parandused sisse."

ERJK aseesimees Kaarel Tarand ütles täna, et komisjon sai tõestust kogemata juhtunud veast ja otsustas, et tegu polnud keelatud annetustega. "Küsimused on nüüd lahenenud, aruandlus on arusaadav ja kõik summad jõudnud õigetesse lahtritesse. Erakond ise möönis, et juhtus kogemata, nad kahetsevad ja meil ei olnud põhjust teisiti seda asja vaadata," ütles Tarand. "Nii väikeste summade pärast oleks äärmiselt rumal endale selline pahandus kaela tõmmata," lisas ta.

Uus uurimine

Sellega EKRE rahaasjade uurimine komisjonis veel ei lõppe. Nimelt on erakonna häälekandjas Uued Uudised võimalus väljaande tegevuseks annetada. Portaali e-poest on võimalik "soetada" annetus Uute Uudiste toetuseks.

"Sina saad ühes meiega seista rahvuskonservatiivsete väärtuste kaitsel, toetades Uute Uudiste väljaandmist. Iga toetus on oluline, isegi kui see on pisike, sest koos teistega muutub see suureks jõuks!" seisab kodulehel.

Kuhu annetused täpselt lähevad, on ERJK jaoks ebaselge, mistõttu otsustati, et erakonnale saadetakse arupärimine. "Küsime EKRE-lt lisainformatsiooni selle kohta, kuidas ja millisele erakonna kontole kandub Uutele Uudistele annetatud raha. Kodulehelt ei ole seda näha. Me tahame aru saada, kuidas see raha liigub ja asi peab olema läbipaistev. Seda teab seletada erakond," ütles Tarand.

Komisjoni esimees avaldas lootust, et vastus on erakonnalt käes järgmiseks koosolekuks, mis toimub veebruari keskel. "Enne mõjuvat põhjust ei kaalu me mingeid menetluse alustamise võimalusi," sõnas Tarand.