Arstide liidu ettepanekul palus komisjon Anneli Rõigaselt nõusolekut poja haigusloo andmete avaldamiseks, et avalikkusel oleks võimalik tutvuda laialdast tähelepanu pälvinud juhtumi objektiivsete asjaoludega. Kahjuks keelas Anneli Rõigas haigusloo andmete avaldamise, teatas Eesti Arstide Liit.

"Andmekaitseseadus ja arstieetika ei luba arstidel patsiendi või tema omaste nõusolekuta haigusloo andmeid avaldada. Seetõttu ei saa arstid ajakirjanduses avaldatud valesüüdistustele põhjendatud vastuväiteid esitada," seisab teates.

"Eesti Arstide Liit pöördub meediaväljaannete poole ettepanekuga lõpetada arstide vastu suunatud väljamõeldiste ja laimu levitamine. Ajakirjanik Anneli Rõigase valesüüdistusi on ajakirjanduses ühekülgselt ja pahatahtlikult võimendatud."

Ajakirjanik Anneli Rõigas saatis novembris meediasse avaliku kirja, kus süüdistas Põhja-Eesti regionaalhaigla töötajaid oma 26-aastase poja sandiks süstimises ja tema surma põhjustamises.

Põhja-Eesti regionaalhaigla kinnitas vastuseks poja kaotanud naise kaebusele, et noormees oli haiglasse jõudes juba haiguse lõppstaadiumis, kus teda päästa polnud enam võimalik.

Eelmisel nädalal pöördus Oliver Rõigase ema riigiprokuratuuri ja siseministri poole avaldusega algatada kriminaalmenetlus mullu 15. oktoobril Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpuses surnud Oliver Rõigase piinamise, tapmiskahtlustuse ja surma asjaolude väljaselgitamiseks.