“Tobbi tuli ise kutsikana siia ja on sellest ajast meie juures elanud,” rääkis üks kombinaadi töölistest. Koer on häält tegema mehe eest väljas, aga naksama kedagi ei kipu. Seevastu ehitusosakonna Leedi on töölise sõnul päris kuri ega saa uue turvafirma valvuritega kuidagi läbi.

Kõik kolm koera on segaverelised, ent veidi hundikoera verd leidub neis kõigis. Üks neist, Donna, on endale uue kodu juba leidnud.

“Eks see õige ole, siia nad ei kõlba,” arvas lägaladustamise osakonna juhataja Aleksander Saveljev, kes on koertele uue kodu leidmise oma südameasjaks võtnud.

Ekseko juhatuse esimees Teet Soorm kinnitas, et ettevõte tahab lahti saada kõigist kombinaadi territooriumil elavatest loomadest, kes võivad haigusi levitada.

“Me oleme toiduettevõte ega tohi selliseid haigusriske enda peale võtta,” lausus Soorm. Koerte, kasside ja rottide minemapeletamist või tapmist nõuab tema sõnul ka sanitaareeskiri.

Praegu on Ekseko juhid lubanud alles jätta ehitusmeeste juures ketis oleva Leedi, sest ta on vaktsineeritud ja hoiab ettevõtte varal silma peal.

Seega on lahtine veel Tobbi saatus. Jämejalal koerte varjupaika pidav Otto Leesmäe ütles, et kui loom endale mujal kodu ei leia, siis on ta varjupaigas oodatud.