Põhjuseks toodi saadiku sõnul Oganesjani Armeenia päritolu.

Eesti kodanikust Oganesjan pidi üritusel osalema 23. märtsil ja talle oli Aserbaidžaani ametivõimud väljastanud ka elektroonilise sissesõiduviisa. Armeenia saadiku andmeil avastati piiril, et viisa oli väljastatud Armeenia perekonnanimega isikule ja seetõttu hoiti teda kaksteist tundi lennujaamas kinni ning saadeti siis Eestisse tagasi.

"Selline käitumine näitab järjekordselt Aserbaidžaani ametivõimude rassistlikkust ja sallimatust, mis väljendub küünilises suhtumises euroopalikesse väärtustesse," kirjutas saadik. "Loodan, et Eesti teeb sellest oma järeldused ja reageerib sellele eemaletõukavale juhtumile adekvaatselt oma kodaniku õigusi kaitstes,"kirjutas ta oma postituses. Saadiku arvates ei peaks Oganesjaniga juhtunu osas jääma ükskõikseks ka Euroopa Liit, kuna Oganesjan on ka liidu kodanik.

Sündmust on kajastanud ka Armeenia võõrkeelne meedia. Kahe riigi vahelised suhted on halvad Mägi-Karabahhi piirkonna konflikti tõttu.

Oganesjan on olnud aastaid Mihhail Kõlvarti abi. Seda nii siis, kui Kõlvart oli abilinnapea kui ka praegu, kui Kõlvart on linnavolikogu esimees.