Kõlvart rääkis Delfile oma isiklikest tähelepanekutest, et viimasel ajal on sagenenud pöördumised, milles soovitatakse jätkata gümnaasiumiõpinguid vene keeles.

Tema sõnul on ilmnenud info justkui koole hakatakse trahvima, et 2013. aastal võetakse neilt ära litsents ning et kui koole hakatakse sulgema, siis alustatakse vene õppekeelega koolidest. Kõlvarti sõnul on sellised jutud üles puhutud ja ei vasta tõele.

Kõlvarti sõnul ei saa ta aru, kuidas on võimalik, et kui koolid on alati olnud valmis üle minema eestikeelsele õppele, kuidas siis praegu selgus, et see nii ei ole.

Kõlvart selgitas, et tegelikult peaks järgmisest õppeaastast hakkama toimuma õppetöö 60 protsendi ainete ulatuses eesti keeles nendes koolidest, kes on sellest teatanud. Vatavasisulise otsuse tegi kooli hoolekogu.

Haridusküsimustega tegeleva abilinnapeana ütles ta välja oma selge seisukoha, et tema arvamus munitsipaalkoolide suhtes ei ole muutunud ega muutu – kooli hoolekogu arvamus kajastab õpilaste ja lapsevanemate soovi ja seda ei seata kahtluse alla, eriti kuna see on seadusega kooskõlas.

Abilinnapea on varem öelnud, et keegi ei võitle eesti õppekeelele ülemineku vastu, vaid jutt on seadusega kooli hoolekogule antud võimalusest valida gümnaasiumis õppekeelt. Kui vene koolid ei läheks üle eesti õppekeelele, ei tähendaks see Kõlvarti sõnul, et õpilased ei õpi eesti keelt.