Nii on näiteks investeeringutoetusena toetatud Audentese ujula ehitust summas 713 300, Premia Jäähalli ehitust 1,1 miljoni, Kotka staadioni ehitust 679 800, Kristiine judokeskust 381 500, Reval-Spordi ujulakompleksi ehitust 255 900 euroga jne. Niisamuti on toetatud A le Coq Arena ehitust ja ka Saku Suurhalli ehitust, sõnas Kõlvart.

Abilinnapea sõnul on linn omalt poolt juba aastaid toetanud eraspordibaaside investeeringuid, makstes investeeringutoetust. „Lisaks on linn rajanud mitmete spordibaaside puhul juurdepääsuteed ja kommunikatsioonid,“ selgitas Kõlvart. „Igal aastal oleme toetatud mõnda suuremat eraspordibaasi ning loodetavasti see jätkub ka järgnevatel aastatel.“


Eesti Päevaleht kirjutas, et täna toimuval pealinna volikogu istungil suunatakse Urmas Sõõrumaaga seotud Tere Tennisekeskusele 3,5 miljonit eurot.

Lisaeelarve projektis on kirja pandud osaühingule Tondi Tennisekeskus eraldatav investeeringutoetus summas 2,26 miljonit eurot. „Laste tennisehall, taastuskeskus, riietusruumid,” on kirjas eelnõu tekstis. OÜ Tondi Tennisekeskusele kuulub Tere Tennisekeskus, millele on omanik Urmas Sõõrumaa juba pikemat aega linna toetust otsinud.

See pole aga ainus eraldis Sõõrumaaga seotud ettevõttele. Nimelt ostab pealinn 1,24 miljoni euro eest muidu pilkupüüdmatu aadressiga Marsi tänav 2a asuvad välisväljakud. Sisuliselt on tegemist aga täpselt samamoodi Tere Tennisekeskuse juures asuvate väljakutega, mida nemad välja rendivad.

Seega läheb 7,85-miljonilisest lisaeelarvest lausa 3,5 miljonit Urmas Sõõrumaaga seotud ettevõttele, kes on ka varem välja öelnud, et linn võiks tennisekeskust toetada. Septembris kirjutas Eesti Päevaleht, et Sõõrumaa otsib linnalt abi, et Handelsbankenile laenu tagasi maksta.