Kõlvarti sõnul vastas Deniss Presnetsov kõikidele kandidaadile esitatud kvalifikatsiooninõuetele, ta omab pedagoogilist kõrgharidust ja vajalikus mahus pedagoogilise töö kogemust ning on läbinud 240-tunnise juhtimiskoolituse.

Konkursi komisjoni esimehe, Tallinna haridusameti üldhariduse osakonna juhataja Viivi Loki sõnul ei reguleeri kord seda, kas koosolekut võib katkestada või mitte.

"Kuna koosolek toimus päeva teisel poolel ja komisjoni liikmetel ei olnud võimalik kauemaks jääda, siis jätkati koosolekuga järgmise päeva hommikul," selgitas Lokk. "Põhjused, miks kordushääletust oli vaja korraldada, selgusid siis, kui koosolek ja ühtlasi ka tööpäev oli juba lõppemas."

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et Tallinna haridusala abilinnapea Mihhail Kõlvarti trennikaaslane sai venekeelse gümnaasiumi direktoriks. Algul konkursikomisjonis toetuseta jäänud Deniss Presnetsovile tekkis üleöö üks poolthääl juurde. Komisjon võis reegleid rikkudes direktorikandidaate hääletama koguneda kahel eri päeval. Uue neile tundmatu direktori isikus pettunud õppealajuhatajad lahkusid protestiks ametist.

Abilinnapea rõhutas, et Eesti Päevalehe artiklis välja toodud aspektid ei ole omavahel seotud.

"Antud loos on püütud otsida mingeid seoseid, mis reaalselt ehk seadusandlikult ilmselgelt võimatu," märkis Kõlvart. "Nii on artiklis näiteks ühte patta pandud sport, venekeelne õpe, konkursi komisjoni töö jne. Arusaamatuks jääb, mis ainuüksi neil kolmel aspektil peaks olema pistmist või määravaks jõuks komisjonile otsuse langetamisel?"

"Kui artiklis mainitakse, et enamik kooli töötajaid oli Presnetsovi direktoriks saamise vastu, siis ei ole see kuidagi kinnitust leidnud," ütles Kõlvart.

Vanuse ei ole küsimus

Kõlvart lisas, et muuseas heidetakse vastsele koolijuhule ette ka tema noorust.

"Tunnen mitmeid koolijuhte, kes on alustanud kas väga noorelt või eelnevat kogemust omamata, kuid on tänaseks saavutanud nii tuntuse kui ka tunnustuse, näiteks Prantsuse Lütseumi direktor Lauri Leesi, Pelgulinna Gümnaasiumi direktor Tõnu Piibur, Vanalinna Hariduskolleegiumi direktor Kersti Nigesen ja veel paljud teised," loetles abilinnapea. "Nüüd aga, andmata talle vähimatki aega ennast tõestada, seatakse tema sobivuse kahtluse alla."

"Kui ametisse asub uus minister, siis antakse talle 100 päeva, mille vältel ei oodata temalt veel mingeid tulemusi ega kritiseerita tema tegevust. Ka koolijuhi töö viljad valmivad enamasti mõne aasta pärast," võrdles abilinnapea koolijuhti ministriga. "Liiati jääb arusaamatuks – miks asjaolu, et Presnetsov tegeleb sama spordialaga, mis abilinnapea, peab takistama tema ametialast arengut?"