"Praeguse seisuga on nende vägesid isegi pisut tagasi tõmmatud, mis ei tähenda seda, et nende kohalolekut ei oleks. Mida me näeme, et maaväge on pisut tagasi tõmmatud, et õhuväge on eemale tõmmatud piirist, aga Ukrainas sees endiselt võivad tegutseda teatud väeosad ja me räägime siin ennekõike Spetsnazist ja ka mõned teised üksused. Äärmiselt raske on hinnata seda, et millised neist on armee üksused ja millised lihtsalt separatistidele üle antud tehnikaosad," rääkis Riho Ühtegi "Aktuaalsele kaamerale".

Küll aga on Ukraina piiri ääres olnud pidevalt märke rotatsioonist, mis viitab, et Venemaa teeb ettevalmistusi kui mitte otseseks sõjaks, siis kauakestvaks vastasseisuks, vahendab ERR Uudised.

"Mina muidugi vastu talve sõda ei alustaks. Ja kui ma mõtlen tagasi ajalukku, siis on väga harva alustatud vastu talve sõda. Ja võib-olla mõneti parema lahingulise ettevalmistusega Lääne kaitseringkonna üksused on asendatud Ida kaitseringkonna üksustega, kes on jällegi ilmastikukindlamad, kuna nad on Siberi piirkonnast pärit. Tundub, et nad valmistuvad talvituma," märkis Ühtegi.