Vaid viis protsenti kinnitavad, et neile meeldib enda müümine väga ning vaid iga viies on oma praeguse eluga rahul.

90 protsenti on kindlalt selle vastu, et tütar järgiks nende eeskuju ja hakkaks samuti ennast müüma.

Kuigi prostituudid teenivad suhteliselt hästi (Eesti keskmise palga tasemel) on hind seksiäriga teenitud raha eest väga kõrge, sest prostitutsiooniga teenivatel naistel on palju tõsiseid probleeme.

Praktiliselt kõikidel prostituutidel on tervisega suuri probleeme. 90 protsendil neist on kurnatud psüühika, nad kannatavad stressi ja pideva pinge all, pooltel on enesetapumõtted, iga neljas on end tahtlikult vigastanud. 2/3-l on pikaajalised tervisehäired. Iga viies on HIV nakkuse kandja.

Prostitutsiooni kaasatud on noored, parimas sünnituseas naised. Pooled neist on teinud aborte, iga kolmas on põdenud günekoloogilisi haiguseid. Iga neljas on nakatunud suguhaigustesse, igal viiendal on välja ravimata suguhaigused. Risk, et prostituut ei ole võimeline rohkem üldse sünnitama või sünnitab haige lapse, on väga suur

Iga teine prostituut on viimase kuu jooksul kasutanud valuvaigisteid, 40 protsenti hormonaalseid rasestumisvastaseid vahendeid, 29 protsenti rahusteid (naistest kasutab Eestis keskmiselt ühe kuu jooksul rahusteid vaid kolm protsenti). Kokku tarbib rahusteid 43 protsenti prostitutsiooniga tegelevatest naistest.

Enamikul prostituutidest on alkoholisõltuvus. Kahel kolmandikul neist on narkootikumide kasutamise kogemus. Suurema või väiksema regulaarsusega kasutab narkootikume iga kolmas,

Enamiku prostituutide hinnangul on nende elu täis ohtusid ja riske. Üheks riskiteguriks on ka vägivald, mis kuulub paratamatu osana prostituudi elu juurde. 59 protsenti on pidanud kannatama psühholoogilise, 29 protsenti füüsilise ja 25 protsenti seksuaalse vägivalla all.

Prostituutidel on raske luua normaalset pereelu ja sünnitada lapsi. Kolm neljandikku neist on tihti oma muredega üksi ja väidavad, et neil pole siin elus ühelegi inimesele loota ega oma muredega kellegi poole pöörduda. Enam kui pooled naised tunnetavad, et neid kasutatakse lihtsalt ära.

Vastumeelsus oma keha müümise suhtes. ¾ prostituutidest tunneb suuremal või vähemal määral vastumeelsust oma keha müües. Vaid viis protsenti kinnitavad, et neile meeldib enda müümine väga. Vaid iga viies on oma praeguse eluga rahul. 90 protsenti on kindlalt selle vastu, et tütar järgiks nende eeskuju ja hakkaks samuti ennast müüma.