Kolmapäeva hommikul pidasid KKP eriüksuse K-Komando töötajad Harjumaal Vasalemma vallas Rummu alevikus kinni kolm rummulast: Igori (s 1962), Raivo (s 1969) ja Viktori (s 1966), teatas politseiameti pressibüroo Delfile.

Kinnipidamisel mehed mingit vastupanu osutada ei jõudnud. Sama päeva pärastlõunal peeti selles kuriteos kahtlustatavana kinni veel rummulane Dmitri (s 1972).

Ülekuulamisel tunnistasid mehed Aila külas toimepandu üles. Neljapäeval esitab politsei kõigile kinnipeetutele esialgsed süüdistused tahtlikus tapmises raskendavatel asjaoludel ja taotleb kohtult luba nende kuueks kuuks vahi alla võtmiseks.

Kahtlustatavate kinnitusel läksid nad ööl vastu 4. novembrit Aila külla Ehatamme tallu eesmärgida saada majast veini. Üks kinnipeetutest tundis taluperemeest ja teadis, et viimane seda valmistab. Pärast tapmist lahkudes võtsid kurjategijad kaasa magnetofoni.

Kolm kinnipeetut on varem kohtulikult karistatud. Viktorit on karistatud kokku neli korda, neist viimati 1996. aastal röövimise ja kuriteo varjamise eest. Mees vabanes 1999. aasta sügisel enne tähtaega vanglast. Varem on ta süüdi mõistetud kaks korda varguse ja üks kord kuritahtliku huligaansuse eest.

Raivot on kohtulikult karistatud üks kord — 1990. aastal tahtliku tapmise eest eriti piinaval ja julmal viisil ning vara tahtliku hävitamise eest 12-aastase vabadusekaotusega. Mees vabanes enne tähtaega vanglast 1997. aasta sügisel.

Dmitri on samuti varem kord kohtulikult karistatud. 1990. aastal määras kohus talle tingimisi vabadusekaotuse avaliku varguse ja vägistamiskatse eest.

13. novembril kella 20 ajal leiti Harjumaal Saue vallas Aila külas Koka talus elumajast kolme inimese vägivallatunnustega surnukeha. Talumaja elutoast leiti tapetuna Ljudmilla (s 1954) ning sahvripõrandalt Avo (s 1945) ja Koidula (s 1922). Järgmisel päeval võttis juhtumi uurimise oma menetlusse KKP.