Uksed avatakse peahoones kell 10, mil algab erialade minimess, kus on võimalik vestelda tudengitega, uurida sisseastumistingimusi ning õppisimisvõimalusi. Kell 11 avatakse üritus peahoone aulas, kus tervitussõnad lausub teadusprorektor Ülle Jaakma, teatas maaülikool.

Lahtiste uste päeval saab külastada maastikuteatrit – suurt 160-kraadist panoraamekraani, millega maastikuarhitektuuri tudengid tööd teevad. Avatud on ka tootmis- ja farmitehnika laborid, mikromeierei, loomakliinik ning anatoomiamuuseum, kus on lai väljapanek loomaskelettidest ning kus saab lähemat tutvust teha veterinaaria ajalooga. Uksed on lahti ka Eesti maaülikooli Torn-ühiselamul, spordiklubil ning üliõpilasesindusel.

Samal päeval toimub lahtiste uste päev korraga kuues Tartu kõrgkoolis – huvilisi ootavad ka Tartu ülikool, Eesti lennuakadeemia, Kaitseväe ühendatud õppeasutused, Tartu tervishoiu kõrgkool ja Tartu kõrgem kunstikool.

Lahtiste uste päevale toovad tasuta eribussid, mis väljuvad Tallinnast, Pärnust, Võrust, Viljandist ja Narvast. Tagasi sõidavad bussid algusega kell 17.30 Vanemuise parklast. Lisainfo ning registreerumine: www.ut.ee/buss