Siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna juhataja Ruth Annus kirjutas sellest oma pöördumises haridus- ja teadusministeeriumile, vahendab ERR.

Annus ütles rahvusringhäälingule, et teadlaste prognooside kohaselt võib suure tõenäosusega sügisel tulla viiruse teine laine, mille jaoks praegu valmistutakse.

"Igaljuhul tuleb arvestada riigi kohustusega kaitsta ennekõike Eesti inimesi. Kui ei ole usaldusväärseid andmeid olukorra kohta viiruse levikul kolmandis riigis, siis lihtsalt olukord ongi muutunud, maailm on muutnunud. Me ei saa enam arvestada selliste reeglitega, mis veel kolm kuud tagasi kehtisid," ütles Annus.

Annus lisas, et pool elamisloaga üliõpilastest tuleb kõrge sisserändamise riskiga kolmandatest riikidest nagu India, Nigeeria, Iraan, Pakistan ja Bangladesh.

Tallinna Tehnikaülikooli õppeprorektor Hendrik Voll ütles, et praeguste plaanide järgi peaks sügisest siiski õppetöö suures mahus tavavormis käivituma.

Voll täpsustas, et esialgu pakutakse neile, kes septembriks kohale ei jõua, kaugõppe võimalust vähemalt oktoobri lõpuni. Kui selgub, et tudengid ei saagi Eestisse tulla, siis tuleb Volli sõnul hakata plaane ümber tegema.