Kell 10 algab Valga Gümnaasiumi avaaktus (Kuperjanovi 10), kus osaleb ka Haridus- ja Teadusministeeriumi koolivõrgu juht Kalle Küttis.
Kell 10 algab Põlva Gümnaasiumi avamise puhul rongkäik uue koolihoone juurest (Piiri 1) asendushoonesse (Lina 21), kus toimub kell 11 aktus, kus osaleb ka Haridus- ja Teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Mart Laidmets.
Kell 12 allkirjastab minister Jürgen Ligi Kärdla linnapargis koolirahulepingu ning avab kell 13 Hiiumaa Gümnaasiumi koolihoone (Uus 4/1). Koolirahu eesmärgiks on turvaline koolikeskkond, töine ja sõbralik meeleolu ning õpilaste ja õpetajate koostöö. Kõik ajakiirjanikud on oodatud neid sündmusi kajastama!
Eestis tegutseb nüüd kokku 12 riigigümnaasiumi
Hiiumaa Gümnaasiumis istub koolipinki 118 õpilast. Eesti väikseim riigigümnaasium on saare ainus gümnaasium, millel on Hiiumaa Ametikooliga ühine juhtimine. Riigigümnaasiumi ja kutsekooli koostöö loob uued võimalused – valikkursuste vastastikune pakkumine, ühised ettevõtmised jne – õpilastele ja õpetajatele.
Põlva Gümnaasiumis asub õppima 215 õpilast. Kool alustab õppetegevust asenduskoolimajas, oma majja, esimesse liginullenergiaga koolihoonesse, kolitakse detsembris. Põlva Gümnaasiumi õppesuunad on reaal-loodusainete, sotsiaalainete, kultuuri- ja üldsuund.
Valga Gümnaasiumis on algaval õppeaastal 152 õpilast. Koolis õpivad ka vene emakeelega noored. Gümnaasiumi õppesuunad on humanitaar-, reaal-, majandus- ning siseturvalisuse ja riigikaitse suund.
Riigigümnaasiumide missiooniks on kõrgetasemelise ja mitmekesiste valikuvõimalustega gümnaasiumihariduse pakkumine kõikjal Eestis. Kõiki riigigümnaasiume seob ühine kvaliteedilepe, kus on kirjas ootused õpilastele, õpetajatele ja koolijuhtidele. Riigigümnaasiumide õppekeskkond on kohandatud spetsiaalselt gümnaasiumile ning arvestatud on paindlike ja innovaatiliste õpetamisvormidega.
Esimese maakondliku riigigümnaasiumina alustas 2012. aastal Viljandi Gümnaasium, 2013. aastal lisandusid Jõgevamaa Gümnaasium ja Läänemaa Ühisgümnaasium. Eelmisel aastal avati Pärnu Koidula Gümnaasium, Tartu Tamme Gümnaasium, Jõhvi Gümnaasium ning Võru Gümnaasium. Varasemalt tegutses kaks riigigümnaasiumi – Nõo Reaalgümnaasium ning Noarootsi Gümnaasium, mõlemad asutatud 1994. aastal. Aastal 2020 on igas maakonnakeskuses riigigümnaasium.