Muhumaa, Saaremaa ja Hiiumaa ühistants Väinamerel toob kaasa muudatusi selle päeva liikluskorralduses, teatas OÜ Väinamere Liinid.

"Aastad 2010-2011 lähevad nii Eesti laevanduse kui Väinamere parvlaevaliikluse ajalukku kui uue ajastu algus. Saaremaa Laevakompanii mastaapne, 100 miljoni euro suurune kolme uue parvlaeva ehitamise projekt on edukalt lõpule jõudnud – Muhumaa, Saaremaa ja Hiiumaa teevad juba oma igapäevast tööd Väinamere parvlaevaliinidel," seisab pressiteates.

Suurprojektile piduliku punkti panemiseks kohtuvad 31. mail kõik kolm uut parvlaeva, et pidada keset Väinamerd maha ühine rõõmutants. See on ühtlasi esimene ning tõenäoliselt ka ainus kord, kui kolm sõsarlaeva kohtuvad. Sellise hetke loomiseks sõidab parvlaev Hiiumaa viivuks Kuivastu-Virtsu liinile, kus toimub kolme laeva sünkroniseeritud tants või paraad.

Sel puhul teenindab teisipäeval Rohuküla – Heltermaa liini parvlaev Ofelia, väljumistega Heltermaalt kell 6.30, 12.30, 16.30, 20.30 ja Rohukülast 10.30, 14.30, 18.30. Et Ofelia üleveomaht on Hiiumaa omast märksa väiksem, palub laevafirma klientidel võimalusel sellega arvestada. Kindla pääsu enda poolt valitud reisile garanteerib e-pilet.

Kuivastu-Virtsu liinil kestavad kell 17 väljuvad reisid ca 30 minutit tavalisest kauem, sest just selle väljumise ajal liituvad parvlaevad Muhumaa ja Saaremaa laevade paraadiga. Vahepeal jäävad mõlemast sadamast ära väljumised kell 17.35, järgmised reisid toimuvad kell 18.10.