Rahvaliidu peasekretäri Lea Kiiviti sõnul loodavad nad võrreldes eelmiste valimistega saada suuremat toetust Ida-Virumaalt, teatab ETV24. “Kindlasti on selline ringkond Ida-Virumaa, mis on viimasel ajal kõvasti arenenud ja kust oleme toetust leidnud,” vahendas “Aktuaalne kaamera” tema sõnu. “Oleme leidnud ühise keele paljude eestimaalastega, kes peavad Eestit kodumaaks.”

Rahvaliidu esinumber on erakonna esimees Villu Reiljan, kes kandideerib Tartu- ja Jõgevamaal. Teine üleriigilises nimekirjas on Erika Salumäe. Praegu ametis olevatest ministritest on esikümnes Ester Tuiksoo ja Jaan Õunapuu.

Keskerakonna peasekretäri Kadri Musta sõnul on nende esikümnes inimesed, kes on töötanud selle nimel. “Meie esikümnes on kõik keskerakondlased, kes on olnud erakonnas üle nelja aasta — kes ei saanud seda kohta avansina, vaid on töötanud selle nimel,” lausus Must. “Kelle kohta on meil usku, et nad kaitsevad Keskerakonna seisukohti väga hästi.” Samas arvestati tema sõnul nimekirja koostamisel sellega, et kogenud parlamendipoliitikute kõrval oleks ka uusi ja noori.

Keskerakonna esinumber on esimees Edgar Savisaar. Üleriigilises nimekirjas on teisel kohal erakonna peasekretär Kadri Must. Esikümnes on praegused riigikogulased Enn Eesmaa, Vladimir Velman, Ain Seppik ja Toomas Varek ning praegustest ministritest Mailis Reps.

“Meie nimekiri koosneb valdavalt keskkonnaspetsialistidest, looduskaitsjatest ning ka teistest ühiskondlikes küsimustes asjatundlikest inimestest,” vahendas erakond Eestimaa Rohelised oma juhatuse liikme Valdur Lahtvee sõnu.

Roheliste esinumber on Marek Strandberg, talle järgnevad Aleksei Lotman, Toomas Trapido, Mart Jüssi, Valdur Lahtvee, Maret Merisaar, Mikk Sarv, Mart Saarso, Peep Mardiste ja Katrin Idla.

Valimisnimekirju saab esitada neljapäeva õhtuni.