Välisministeeriumiga võtsid reede hommikul kell 5.20 ühendust kahe Tais viibinud eestlase veresugulased. Need kaks kõnealust eestlast olid viimased, kellega välisministeeriumil seni polnud õnnestunud sidet luua.

Marika Post välisministeeriumi pressitalitusest rääkis Delfile, et varem lihtsalt ühenduse loomine ei õnnestunud, niivõrd keeruline ja aeganõudev on see katastroofipiirkonnas. Ta rõhutas, et ennatlik on rääkida kolme seni teadmata kadunud eestlase hukkumisest.

„Meie ikkagi loodame ja tegutseme nende leidmise nimel,” sõnas Post.

Kadunud eestlasi otsib ministeerium Soome ja Rootsi kolleegide abiga, tegutseb interpol.

Üks kolmest kadunust on pereisa, kes oli Tais puhkusel laste ja abikaasaga, kirjutab Postimees. Pühapäeva hommikul just enne surmava hiidlaine kaldale sööstmist oli mees randa jooksma läinud. See on viimane, mis temast teada. Mehe lapsed ja naine jõudsid teisipäeval kodumaale tagasi.

Teadmata kadunuks on kuulutatud ka kaks naist, kes sõitsid Taisse omal käel. Nemad olid katastroofi ajal sukeldumas kohas, kus hiljem leiti palju ohvreid. Nende saatus on teadmata, lähedastele polnud nad neljapäevaks endast elumärki andnud.

Välisministeeriumile on laekunud andmed 327 loodusõnnetuse piirkonnas viibinud eestlase kohta, teatab ministeeriumi koduleht.

Kõigi suurõnnetuse ajal Sri Lankal, Indias, Malaisias, Maldiividel ja Indoneesias viibinud eestlastega on välisministeerium ühendust saanud.

Tais viibis õnnetuse hetkel 208 eestlast, neist on ühendus saadud 205-ga.

Tai kriisipiirkondade haiglates lebavad ikka veel mitmed tuhanded kannatanud, kelle isik on tuvastamata.

Viimastel andmetel on hukkunute arv ületamas 125 000, võimalikud epideemiad võivad ohvrite arvu veel oluliselt suurendada.