Ühe kaamera hind on umbes 500 000 krooni ehk siis kolme peale kokku ulatub kahju 1,5 miljonini. „Täpset hinda on väga raske öelda, sest kiiruskaamerate hange koosnes väga erinevatest osadest. Sinna hulka kuuluvad näiteks kaamera kabiin ja valve,“ selgitas maanteeameti pressiesindaja Timo Vijar Delfile.

Vijari sõnul hankis riik kokku 16 kiiruskaamerat, millest nüüd jäi alles 13. Esialgu on lahtine see, kuidas hävinud tehnika asendatakse ja kes kannab kahjud.

„Nendele seadeldistele pakub hooldusteenust Alarmtec AS ja nemad viisid need Saksamaale taatlemisele. Meile on nad praeguseks ainult kinnitanud, et kolm kaamerat jäi laeva peale. Me ootame neilt nüüd täiendavat infot, mis saab edasi,“ lausus Vijar.

Saksamaalt Kielist Leedu Klaipeda sadamasse teel olnud Lisco Gloria läks põlema laupäeva öösel veidi pärast reisi algust. Laevalt evakueeriti üle 230 inimese, kellest 28 vajas arstiabi. Pääsetute seas oli ka kuus Eesti veokijuhti. Tulekahju põhjuseks peetakse ühe laeval olnud veoki külmutusseadmete süttimist.