Kolibakterikahtlusega oaidusid ei ole Eestisse toodud

 (3)
Kolibakterikahtlusega oaidusid ei ole Eestisse toodud
Reuters/Scanpix

Juhul kui saab kinnitust oletus, et kolibakterinakkuse allikaks olid oaidud, ei muutu sellest eestlaste toidulaua jaoks midagi, kuna neid idusid ei ole Saksamaalt välja viidud, ütles veterinaarameti peadirektori asetäitja Olev Kalda.

Täna teatas Saksamaa haiguskontrolli keskuse, Robert Kochi instituudi juht Reinhard Burger, et E. coli nakkuse allikaks on tõenäoliselt siiski oaidud, kuid Olev Kalda ütles ERRi uudisteportaalile, et uurimine veel käib.

“Põhjapanevat infot pole kuskil välja selgitatud. Saksamaa vastava teenistuse juht oli just paar tundi tagasi meie peadirektoriga ühenduses ja vähemasti on kindel, et kui see juhtum isegi piirdub idudega, siis neid idusid Saksamaalt välja ei ole veetud, need on puhtalt olnud kohapealseks tarbimiseks,” kinnitas Kalda.

Ka ei ole tema sõnul veterinaarametil informatsiooni, et sellest piirkonnast oleks Eestisse üldse idusid toodud.

Esmaspäeval teatati, et kolibakter on tõenäoliselt pärit ühest Põhja-Saksamaa oaidufarmist, mis varustab nendega paljusid restorane ja turge.

Teemat uurisid täna ka TV3 "Seitsmesed uudised".