Laadast osa võtnud Eesti Loomakaitse seltsi aktiivne liige Kadri Taperson kogus raha ebaõiglaselt koheldud loomade kaitseks. Taperson ütles, et osavõtlikud inimesed annetasid ilma eelneva reklaamitagi meelsasti loomade heaks ning koos annetusmüügiga kogunes ligi 2500 krooni, vahendab Saarlane.ee Hiiumaa Uudiseid.

Kärdla avaliku WC ehitamiseks koguti 1045 krooni, mis on juba linnavalitsusele üle antud. Avaliku WC jaoks rahakogumise loterii üks korraldaja Aivar Viidik ütles: “Algkapital on nüüd vähemasti olemas. Igas korralikus linnas peab olema korralik avalik WC, mis on normaalsetel aegadel avatud, puhas-korras.”

Kärdla linna ehituse peaspetsialist Riho Tartu ütles, et avaliku WC projekt on olemas ning avalik käimla plaanitakse ehitada aadressile Rookopli 22. Selle lähedusse tulevad ka jalgrataste parkla, pakihoid ning duširuumid.

Linnavalitsuse projektijuht Annely Veevo rääkis, et kuna tegemist ei ole ainult WC ehitamise, vaid hoopis suurema ja funktsionaalsema paiga loomisega, siis läheb see kõik kokku maksma üle 2 miljoni krooni. Projekti rahastamise kohta saab kindlamat infot juba tuleva aasta alguses.