"See oli Rahva Valikule oluline punkt," tunnistas volikogu esimees Rein Voog. "Üritame igati kaasa aidata kahe õigeusu kiriku leppimisele," ütles ta Eesti Päevalehele.

Projekti järgi antakse Toompeal asuv Aleksander Nevski katedraal pikaajalisele rendile Moskva patriarhaadi alluvuses olevale Eestis registreeritud kirikule või Nevski katedraali kogudusele. Moskvale alluv õigeusu kirik pole Eestis seni registreeritud, kuna nende põhikiri on vastuolus seadusega. "Eeldame, et Rahva Valik astub samme, et neid saaks end registreerida," ütles Voog.

Tehinguid linnale kuuluvate kirikuvaradega hakkab otsustama koalitsiooninõukogu.

Kolmikliit lubab projektis, et koalitsioon soodustab mitmekeelse teenindamise osutamist linnaasutustes. "Kuna Tallinnas ei ela ainult eestlasi, vaid ka vene keelt kõelevaid inimesi ja välismaalasi, siis peavad ametnikud olema valmis suhtlema ka vene ja inglise keeles," ütles Voog.

Kokkuleppe üks punkt näeb ette ka Vene kultuurikeskuse säilitamist linna omandis. Samuti leppisid pooled kokku, et kõik Vene kultuurikeskusega seotud küsimused kooskõlastatakse koalitsiooninõukogus.

Kokkulepe näeb ka ette, et presidendi valijameheks nimetab ühe oma esindaja Rahva Valik.