Koit Pikaro rääkis Delfile, et temal tekkis seoses Mart Laari öelduga kolm assotsiatsiooni. "Esiteks tuli mulle kohe meelde see, kuidas ta kaksteist aastat tagasi tulistas ühe opositsiooniliidri pilti lahingukoolis. Mul tekkis tunne, et kaheteist aastaga ei ole ta edasi arenenud. Kui seda ütleks mõni rahvuslane, kellel ei ole muud teha, kui käia marssidel, siis ma saaks aru, aga kaitseministrile on see kohatu."

Teiseks näeb Pikaro sarnasust Venemaa peaministri Vladimir Putiniga. "Ta on ju samamoodi piiratud [mõtlemisega] või rumal kui Venemaa praegune peaminister ja kunagine president, kes lubas kõiki vaenlasi, bandiite WC-des maha lööma hakata," lausus Pikaro.

"Ja kolmandaks: õnneks sellised kaitseministrid ei pea Eestis kaua vastu. Tema arenemistase ei luba olla kaitseminister. Toon näite: kui armeenlane ründas kaitseministeeriumi, siis mitmed inimesed, kes seal juures olid, võtsid seda asja õppuse või naljana, sest särava näoga Mart Laar jooksis edasi-tagasi ja kõik arvasid, et ainult õppuse puhul saavad ministrid nii kohatult käituda."

Rumaluse pärast ei pea tagasi astuma

Siiski tuleb Laarile Pikaro sõnul andeks anda. "Kas Eesti vabariigis peab keegi selle pärast tagasi astuma, et ta on rumal? Ma arvan, et ei pea," lisades, et küll peaks minister selgitusi andma. "Aga mitte nii nagu selle tulistamise puhul, et eitas-eitas ja siis hiljem hakkas vabandama, mida keegi enam ei võtnud tõsiselt." Pikaro hinnangul tuleks Laaril oma sõnu siiralt kahetseda ja selgitada, mida ta nende all mõtles.

Pikaro märkis, et ilmselt Laar ei teadnud, et minister ei saa anda käske kaitsepolitseile, K-komandole ega politseile. "Lisaks ta ei tea, mida see avaldus tähendab; kolmandaks ta ei kujuta ette, kes või mis need vaenlased on. Ta ütles veel, et ta garanteerib - mida ta siis selle garanteerimise all mõtles, milliseid jõude või seadusandlust? Ta ei tea, mida ta räägib, anname talle sellepärast andeks."

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et Mart Laar teatas Eesti Üliõpilaste Seltsi (EÜS) siselistis, et Eesti riigi ründajad lastakse maha ning seda ta garanteerib ka edaspidiseks. Avaldust selgitades ütles Laar, et tegu oli eravestlusega ja pole jälgitud kogu kirjavahetust.

Pikaro tõi välja, et riigiteenistujad on ministrid 24 tundi ööpäevas. "Ei ole nii, et kell viis lõpetasin oma ministritööpäeva ära ja kell kuus võin suust välja ajada ükskõik mida. See näitab ka suhtumist tegelikult riiki ja oma ametiülesannetesse," lisas Pikaro.