“Vahetult pärast õnnetust helistas meile lennukikabiini kinni jäänud piloot Aleksander Nikolajev, kes teatas, et tal õnnestus imekombel lennuk maa peale tuua,” teatas Enimex Ldt. tegevdirektor Andrei Kislõi. “Piloot oli šokis, ent tema sõnul töötasid nii lennuki mootorid kui ka pardaaparatuur normaalselt.”

Lennufirma teatas laupäeval, et on huvitatud õnnetuse põhjuste väljaselgitamisest ja teeb omalt poolt kõik, aitamaks kaasa teede- ja sideministeeriumi moodustatud riikliku komisjoni tööle.

Kärdla lähedal alla kukkunud lennuk An-28 kuulus ainsale Eesti omakapitalil põhinevale lennufirmale Enimex, kes oli lennuki rentinud ELK Lennuliinidele opereerimiseks Tallinna-Kärdla liinil.

Pärast õnnetust sõitis Enimex Ldt. juhtkond erilennukiga sündmuskohale, et kõigi võimalike vahenditega aidata kaasa juhtumi põhjuste väljaselgitamisele.

Riikliku komisjoni käsutuses on praegu ka lennuki “must kast” milles sisalduv info aitab Enimexi teatel kindlasti kaasa juhtumi põhjuste tuvastamisele.

Enimex märkis, et viis aastat on nende lennukid teenindanud rahvusvahelist Pariisi-Dakkari rallit, sellega seoses on lennukite meeskonnad saanud eriväljaõppe tööks ekstreemolukordades.

Ühena pilootidest teenindas Pariisi-Dakkari rallit ka reedel õnnetuses vigastada saanud rahvusvahelise kategooria piloot Aleksander Nikolajev.