Nõmme linnaosa vanem Erki Korp ütles Delfile, et 47 inimest on kahepäevasel väljasõidul koolitamise ja arendamise eesmärgil Pärnus. Hommikul kohtuti Pärnu linnapeaga ja edasi toimusid kohtumised valdkondade spetsialistide vahel.

Korp märkis, et Pärnu on 42 000 elanikuga linn ja Nõmme linnaosas elab 39 500 elanikku. Lisaks elanike arvule on tema sõnul kahel omavalitsusel sarnaseid jooni veel, ta tõi näiteks veemajanduse ja haljastuse, aga ka sotsiaalhoolekande valdkonna.

Koolitusreisi kulude summat ei osanud Korp öelda enne, kui arved on laekunud. Igal juhul kaetakse need inimeste harimiseks, õpetamiseks ja koolitamiseks on ette nähtud koolituskulude arvelt.
„Ega need kulud väga suured ei ole,“ lausus Korp. „Pärnu linnavalitsus võttis meid vastu kohvi ja võileibadega.“

SPAde külastust Korbi sõnul programmis pole. See on tema sõnul välistatud. Kui kellelgi aeg ja soov tekib, siis võib ta sinna minna oma raha eest. Delfi andmetel on õhtul plaanis Endla teatri külastus.

„Kui vaadata koolitusvõimalusi erinevate aastate lõikes, siis on meil kahel aastal toiminud meeskonnakoolitused ja sarnaste koolituste tegemine ei olnud enam õigustatud,“ põhjendass Korp tänavu teistsugust lähenemist koolitusele.

Linnaosa vanem oli seda meelt, et ükski Nõmme elanik siiski teenindamata ei jää, sest teenindussaalide ukse peal on pikka aega olnud väljas sildid, et 7. ja 8. märtsil on linnaosavalitsuse töötajad koolitusel. Ta lisas, et paljud teenused on täna internetti viidud ja seal saab oma toimingud ära teha. Samuti saavad kodanikud vastuvõtule tulla teistel päevadel.

Nõmme ise on võõrustanud külalisi Kullamaa vallast ja sel aastal on neil plaan minna ka Haapsallu.
Homme külastavad Nõmme linnaosa ametnikud Sindi linnavalitsust.