Taustaks niipalju, et riigikogu liikmete nimetamine riigifirmade nõukogudesse on valitsuskoalitsioonis kujunenud suureks tülikohaks, sest sotsid ja IRL peavad seda sarnaselt õiguskantsleriga põhiseadusevastaseks. Reformierakond on aga vältinud oma inimeste tagasikutsumist ja teemat oponentide sõnul edasi lükanud.

Valitsus on seda korduvalt arutanud ja samuti tehti seda ka neljapäeval, kuid kuuldavasti peale pingelist arutelu milleski kokku ei lepitud. Nüüd otsustasid aga IRL ja sotsid nö ohjad haarata ja midagi ette võtta.

Valitsus praguneb: Ossinovski kutsub reformierakondlase nõukogust tagasi

Margus Tsahkna usub, et kuigi IRL-i saadikud andsid riigikogus haldusreformi eelnõule rohelise tule, on see tegelikult toores.

Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski on palunud homseks hommikuks ette valmistada reformierakondlasest riigikogu liikme Peep Aru Viljandi haigla nõukogust tagasikutsumise eelnõu.
Loe edasi...

Tsahkna tegi ettepaneku puhastada riigiettevõtete nõukogud oravaparteilastest, Randjärve kutsus ta ise tagasi

Indrek Saar, Kalev Kotkas, Riigikogu põhiseaduskomisjon

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna tegi rahandusministeeriumile ettepaneku seitsme reformierakondlasest riigikogu liikme tagasikutsumiseks riigiettevõtete nõukogust. Kuna Tsahkna täidab ise ka hetkel rahandusministri ülesandeid, siis kutsus ta tagasi selle ministeeriumi haldusalasse kuuluvast SA Tallinna Tehnoloogiapark TEHNOPOL nõukogust Laine Randjärve. Teiste nende ettevõtete nõukogudest saab liikmeid tagasi kutsuda majandus-ja kommunikatsiooniminister ehk reformierakondlane Kristen Michal.
Loe edasi...

Kui juba tagasikutsumiseks läks... Kultuuriminister Indrek Saar kutsus portsu saadikuid riigi asutatud sihtasutuste nõukogudest tagasi

Jevgeni Ossinovski, Taavi Rõivas

Kultuurimninister Indrek Saar (SDE) on allkirjastanud täna mitu käskkirja, millega kutsustakse tagasi erinevaid saadikuid riigi asutatud sihtasutuste nõukogudest.
Loe edasi...

Ossinovski: peaminister hakkas ähvardama, et kui te nõukogude osas järele ei anna, siis me otsime endale parema valitsuse

Peaminister Taavi Rõivas

Sotsiaaldemokraatide juht, tervise-ja tööminister Jevgeni Ossinovski ütles saadikute riigifirmadest tagastikutsumist Eesti Päevalehele ja Delfile kommenteerides, et kuna selle teemaga eile valitsuses konsensusele ei jõutud, peab iga minister toimetama vastavalt põhiseadusele.
Loe edasi...

Peaminister Rõivas: jutt ähvardamisest on naeruväärne, see pole minu stiil

Peaminister Taavi Rõivas kommenteeris koalitsioonipartnerite tänast tegevust riigifirmade ja sihtasutuste nõukogudest saadikute tagasikutsumisel, et see näeb tema arust natukene kiirustamise moodi välja.
Loe edasi...

Pomerants kutsus Kalle Pallingu keskkonnauuringute keskuse nõukogust tagasi

Jevgeni Ossinovski

Keskkonnaminister Marko Pomerants kutsus täna Eesti Keskkonnauuringute Keskuse nõukogu liikme kohalt tagasi riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikme Kalle Pallingu.
Loe edasi...

Ossinovskit üllatab reformarite käitumine: põhiseadusliku vastuolu tunnistamine nõuab samme selle kõrvaldamiseks

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees ning tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kirjutas eile Facebookis sellest, kuidas nurjus valitsuse plaan kutsuda riigikogu liikmed riigifirmade nõukogudest tagasi. Tema sõnul oli üllatav, et Reformierakond nõustus olukorra põhiseadusvastasusega, kuid loogilist sammu sellele ei järgnenud. Kokkulepe jäi sündimata.
Loe edasi...

Kristen Michal: oleme valmis ministrite nimetatud saadikud tagasi kutsuma, kui uus kord on paigas

Kristen Michal

Majandus-ja kommunikatsiooniminister Kristen Michal saaks Tsahkna soovitusel kutsuda tagasi kuus reformierakondlast riigiettevõtete nõukogudest, kuid on valmis seda tegema siis, kui uus kord on paigas.
Loe edasi...

Reformierakonna vastulöök: Aas saatis Sesterile kirja, milles soovitab IRLi liikme võimaliku huvide konflikti tõttu RKASi nõukogust tagasi kutsuda

Reformierakondlasest riigihalduseminister Arto Aas on saatnud täna Isamaa ja Res Publica Liidu liikmele, rahandusminister Sven Sesterile kirja, kus viitab, et Tallinna volikogu ja IRLi eestseisuse liikme Olle Koopi kuulumine Riigi Kinnisvara AS-i nõukokku võib tähendada huvide konflikti.
Loe edasi...

Jürgen Ligi partnerite soolost: tühikargamine ongi noorele ministrile lihtsam kui rahandus või sotsiaalpoliitika

Reformierakondlasest välisminister Jürgen Ligi kommenteeris sotsiaalmeedias kriitiliselt koalitsioonipartnerite tänast tegevust.
Loe edasi...