Reitelmanni andmetel on kõik võistkonnad hetkel metsas, milline võistkond sõjalis-sportlikku retke juhib, on veel raske öelda, vahendab BNS.

Tänavune Erna retk avati kolmapäeva hommikul tavapäraselt rivistusega Tallinnas Jüriöö pargis, võistlus algab dessandiga Salmistu randa. Pärast avamist alustasid 30 võistkonda oma teekonda dessandiga mereväe laevadelt Admiral Cowan ja Ristna ning piirivalvelaevalt Kõu Salmistu rannale.

Lisaks eestlastele osalevad tänavu sõjaväelased Belgiast, Šveitsist, Leedust, Gruusiast, kaks võistkonda Taanist ning neli Soomest.

Tänavu on esindatud Kaitseliidu Tartu ja Põlva malevad, Kalevi ja Nõmme malevkonnad. Kahe võistkonnaga on esindatud Tallinna, Harju ja Järva malevad ning Pärnu malev osaleb kolme võistkonnaga. Lisaks osalevad tänavu Erna retkel Scoutspataljoni, vanglateenistuse, Kirde kaitseringkonna, tagalapataljoni, Põhja kaitseringkonna, vahipataljoni, kaitseväe ühendatud õppeasutuste ning politsei- ja piirivalveameti võistkonnad.

Võistlejate seas on viis naist.

Tänavune võistlus toimub Harjumaa, Lääne-Virumaa ja Järvamaa territooriumil. Võistlustrass on linnulennult umbes 85 kilomeetri pikkune, vastutegevust ja maastiku eripära arvestades läbivad paremad võistkonnad umbes 120 kilomeetrit, kehvemad veelgi enam.

Erna selts korraldab Erna retke 1994. aastast, meenutamaks rahvusvahelise patrullvõistlusega 1941. aasta sõjasuve sündmusi, mil eesti vabatahtlikest koosnenud Soome sõjaväe kaugluurerühm paisati Punaarmee poolt okupeeritud Eestisse, kus nad osalesid võitluses NKVD väeosade ja hävituspataljonide vastu.