“Arutasime otseülekande teemat üsna põhjalikult ERR-i ja kõigi teiste telekanalitega,” ütles Roost Delfile.

“Peamiselt oli tegu tehniliste põhjustega, kuna oli väga vähe aega seda ülekannet ette valmistada,” selgitas Roost ja lisas, et ERR-i sõnul oli see keerukas.

Teised meediaväljaanded, kes Kõigi Eesti Laulu otsepilti vahendavad, kasutavad ürituse korraldajate poolt pakutavat produktsiooni. Otseülekande tootmiskulud tasuvad korraldajad. Küsimusele, kas Kõigi Eesti Laulu pakutav produktsioon polnud ERRile sobiv, ei osanud Roost vastata.

Kas otsuse taga võib näha ERR-i enesetsensuuri seoses viimase aja süüdistustega kallutatuses, Roost kommenteerida ei soovinud.

ERRi- kommunikatsioonijuht Pille-Mai Helemäe ütles eile Delfile, et mahukale teleprojektile — ja seda vabas õhus toimuv kontsert on — eelneb põhjalik ettevalmistus.

“Antud sündmuse puhul on ERR-il korraldajatega küll kontakt olnud, aga jõudsime ühisele arusaamisele, et tehnilisi ja ajast tingitud asjaolusid arvestades ERR kontserdist teleülekannet ei tee. Seda enam, et korraldajate sõnul oli neil juba olemas pakkumine erameedialt sooviga kontserti üle kanda,” ütles ta eile.

Kõigi Eesti Laulust teevad otseülekanded Delfi, Postimees ja TV3.

Tasuta kontserdil astuvad üles Ewert and The Two Dragons, Ivo ja Robert Linna, Revals, Lenna, Svjata Vatra, NOËP, Mari Kalkun, PX Band, Tanel Padar, Synne Valtri Band, Stefan, Idealnõje Ljudi.