Euroopa Parlamendi valimiste kontekstis on erakondadest kõige populaarsem Keskerakond, kes saab seega kaks kohta. Ülejäänud suured erakonnad saavad ühe koha, lisaks saab europarlamenti Tarand.

Kuna valimisnimekirjad on seekord avatud, siis saab erakonna nimekirjas Euroopa Paralementi kõige rohkem hääli saanud kandidaat. Kahe mandaadi korral saavad sisse kaks kõige suuremat häälekogujat. Kui keegi loobub kohast, siis läheb see häältesaagilt teise koha omajale.

Ligemale 15 protsenti toetust annab üksikkandidaat Indrek Tarandile üsna kindlalt koha Euroopa Parlamendis. Sotsiaaldemokraadid saavad ka ühe koha ning sellele läheb Marju Lauristin, kes on üle kolme korra populaarsem talle järgnevast Ivari Padarist.

Ülejäänutega on natuke keerulisem. Keskerakonna esinumber Edgar Savisaar Brüsselisse ei lähe, mistõttu esimese koha saab Keskerakonnas populaarsuselt teine ehk Jüri Ratas. Teise parlamendikoha pärast võitlevad Ratasest vaid natuke vähem populaarsed Mihhail Stalnuhhin ja Yana Toom, kellel mõlemal on kolme protsendi valijate toetus.

Reformierakonna esinumber Andrus Ansip osutub tõenäoliselt valituks, aga ta jääb Euroopa Parlamenti vaid mõneks kuuks, sest ta sihib kohta Euroopa Komisjoni uues koosseisus, mis alustab tööd sügisel. Tema järeltulijaks saab kas Kaja Kallas või Urmas Paet, kellel on mõlemal võrdne toetus.

IRList on kõige suurem lootus valituks osutuda kas Tunne Kelamil või Ene Ergmal, sest neid mõlemaid toetab võrdselt viis protsenti valijaid. Valituks osutub see, kes saab kasvõi ühe hääle teisest enam.