Enamik erakondadest pooldab piirileppe ratifitseerimist, EKRE on endiselt vastu, Vabaerakond alles kujundab ühtset seisukohta, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

"Ma usun, et kokkulepitud riigipiiri olemasolu on kindlasti soovitav ja Eesti parlament loodetavasti on valmis konstruktiivselt piirilepingut menetlema," ütles väliskomisjoni esimees ja sotsiaaldemokraat Sven Mikser.

"IRL on võtnud vastu oma seisukoha piirilepingu küsimuses - see oli veel eelmise koosseisu ajal ja see seisukoht oli toetav. See oli küll enne seda, kui Eston Kohver Eesti territooriumilt rööviti. Peale seda teemat arutatud ei ole. Aga ma julgen eeldada või arvan, et need kaks sündmust teineteist olulisel määral ei mõjuta," rääkis põhiseaduskomisjoni liige Mart Nutt (IRL).

Kultuurikomisjoni liige, keskerakondlane Mailis Reps kommenteeris, et seni on nemad olnud seisukohal, et piirileping on vajalik.

EKRE on piirileppe sõlmimise vastu, tuues näiteks vastavad lepped Ukrainaga, mis ei takistanud Venemaad annekteerimast Krimmi ega toetamast separatiste Ida-Ukrainas.

Vabaerakonnal pole täna ühtset seisukohta piirileppe küsimuses, see kujundatakse välja 9. oktoobril erakonna esinduskogul.