Toivo Kaer ja tema esindaja Ivo Kaurit peavad vanemlike õiguste äravõtmist ebaseaduslikuks ja alusetuks teoks, mille ajendasid riigiametnike omakasupüüdlikud eesmärgid ja ringkaitse. Seetõttu esitab Ivo Kaurit apellatsioonikaebuse Tallinna ringkonnakohtule.

Kauriti sõnul oli isalt vanemlike õiguste äravõtmine esimene aste lapseröövi seadustamisel, teatas Delfile Toivo vend Raivo Kaer.

Toivo Kaer ja tema kaitsja on veendunud, et last ei tohi jäta isata ja isa lapseta. “Samuti on tõendeid, et lapseröövi kahe vallaametniku poolt hakati ette valmistama umbes pool aastat enne sündmuse asetleidmist, eesmärgiga laps müüa lapsendamiseks,” kirjutab Raivo Kaer Delfile saadetud teates.

Kaer on esitanud Lavassaare valla vastu lapseröövi hagi ning Pärnu prokuratuuri kaebuse lapseröövi kriminaalasja algatamiseks. Samuti on kohtusse esitatud hagi Pärnu Lastekodu vastu, kelle väidetava hoolimatuse tõttu sattus Dagnar haiglasse.

Septembri lõpus läksid Lavassaare vallavalitsuse ametnikud ette hoiatamata Kaera koju ja võtsid lapse mingeid dokumente esitamata kaasa. Esialgu viisid ametnikud lapse Pärnu pereabikeskusesse ja hiljem Pärnu lastekodusse.

Vallaametnike põhilised argumendid olid, et laps sattus isa juures elades Tallinna laste varjupaika, samuti jättis mees aastase lapse alaealiste koolilaste hoolde.

Ametnikud ei öelnud Toivo Kaerale, kuhu nad ta lapse viivad, ja too sai alles viie päeva pärast teada, et laps on lastekodus.

Lapse ema hülgas oma nelja kuu vanuse poja ega tunne tema vastu mingit huvi, sellest ajast saadik kasvab laps isa juures, vahepeal hoolitses tema eest Toivo Kaera õde.

Toivo Kaer kannab praegu kolmeaastast tingimisi karistust, mis järgmise eksimuse korral võidakse tegelikuks vabaduskaotuseks pöörata.