Politseiameti pressiesindaja sõnul vabastas kohus Polištšuki vahi alt tervislikel põhjustel, kuid prokuröril on kavas kohtu määrus protestida ja taotleda mehe uuesti vahistamist.

Keskkriminaalpolitsei esitas varem mõrva organiseerimise süüdistuse saanud Polištšukile möödunud nädala lõpus uue süüdistuse valeütluse andmises, millega kaasnes tõendite kunstlik loomine. Kohus saab karistada selle kuriteo eest kuni viieaastase vangistusega.

Polištšuki kaitsja vandeadvokaat Ain Kiis on varem öelnud, et politsei kinnitusel sai Polištšuk uue süüdistuse väidetava seaduserikkumise tõttu Mait Metsamaa tapmise kohtuliku arutelu käigus.

Kiisa sõnul keeldub Polištšuk ise ütluste andmisest ja on vaid kinnitanud, et pole mingit tõendit loonud ning tema vahistamine jaanuari keskel oli politseipoolne provokatsioon.

Politštšuk (53) on kohtu ees seoses Tallinna endise abilinnapea Mait Metsamaa mõrvaga, mille organiseerimises keskkriminaalpolitsei teda süüdistab.

Lisaks süüdistab politsei Metsamaa mõrva korraldamises Tallinna keskturu turvaülemat Valeri Kuznetsovi (36) ja turvameest Sergei Normanovi (28) ning otseselt Metsamaa tapmises töötut Andrei Dudotškini (28).

Mullu veebruari lõpus alanud protsessil eitasid Polištšuk, Kuznetsov ja Normanov Metsamaa mõrva organiseerimist ning Dudotškin tema tapmist. Süüdistatavatest viibivad vahi all Normanov ja Dudotškin.

Tallinna endine abilinnapea ja keskturu nõukogu kunagine esimees Metsamaa tapeti püstolilaskudega 1999. aasta 12. oktoobril Lastekodu tänaval ühe maja trepikojas.

Väidetavalt ootas Kuznetsovi ja Normanovi poolt 1000 USA dollari eest palgatud Dudotškin Metsamaad keskturust mõnisada meetrit eemal viimase sõbranna elumaja trepikojas ning tulistas trepikotta ilmunud Metsamaale Walther-püstolist pähe.