Erakonna ennistatud juhatus kogunes täna kell 17.00, teatas roheliste pressiesindaja. Ametisse ennistatud juhatuse liikme Marek Strandbergi sõnul on kavas lähiajal läbi viia erakonna erakorraline üldkoosolek ning valida nii uus juhatus kui kinnitada ka Eestimaa Roheliste tegevuskava ja 2011. aasta valimiste platvorm.

Eestimaa Roheliste viimase üldkogu läbiviimisel rikuti reegleid, mistõttu need otsused kaevati erakonna liikme poolt tühistamiseks kohtusse. „Erakond, eriti lähenevate valimiste valguses, ei saa lubada endale kohtulikke vaidlusi oma erakonna liikmetega jättes ise jõusse demokraatia tavade ja reeglite ning seadustega vastuolus olevad otsused,“ ütles Strandberg.

„Välistamaks kaheldavusi ja küsitavusi meie tegevuse seaduspärasuses, lõpetati nimetatud kohtuasi poolte kompromissiga. Selle tulemusel taastati endine olukord ka erakonna juhtimisel — äriregistri kanded on taas sellised nagu enne kõnealuse üldkogu otsuseid,“ märkis Marek Strandberg. „Alusetult ametis olnud juhatuse töö on olnud vaevaline ja põhjustanud erakonnaliikmete hulgas nurinaid.“

Tema sõnul ei ole see juhatus olnud huvitatud vaatamata kohtuasja tõsidusele üldkoosolekut kokku kutsuma. „Näib et praegu ongi selline aeg, kus teatrites tahetakse teha erakondi ja erakondades teatrit,“ tõdes Strandberg.

„Püüame siis asjad taas pea pealt jalgadele panna ja oma rohelise ning aruka ilmapildi tutvustamise ja rakendamisega edasi minna,“ lisas juhatuse liige Valdur Lahtvee.