Kohus asus seisukohale, et Kristiine linnaosa valitsus viis Prisma Peremarketile määratud alkoholimüügi keelu menetluse läbi kiirustades ja puudulikult, rikkudes sealjuures uurimisprintsiipi ja kaebaja ärakuulamise põhimõtet. Lisaks leidis kohus, et Kristiine Prisma suhtes kohaldatud negatiivne meede on ebaproportsionaalne rikkumise endaga.

Kohtu arvates puudus Prisma Peremarketil reaalne võimalus esitada haldusmenetluses sisulisi vastuväiteid talle süüks pandud alkoholiseaduse rikkumise kohta, kuna talle ei ole avaldatud materjale, mille alusel tema rikkumine on tuvastatud. Veelgi enam, neid väärteomenetluse materjale ei ole näinud ka haldusmenetlust läbi viinud haldusorgan ise.

Kristiine linnaosa valitsus on Kristiine Prisma alkoholimüügi keelu andmisel lähtunud üksnes Põhja politseiprefektuuri esildisest. Haldusmenetlus ja väärteomenetlus on õiguslikult erinevad menetlused, mille käigus kogutavatele tõenditele võidakse vastavalt menetluse erisusele ja eesmärgile anda erinev hinnang.

Kohtuotsuse võib kaevata edasi ringkonnakohtule 30 päeva jooksul alates tänasest.

„Meie ettevõttes töötab üle 100 inimese ja meid külastab iga päev tuhandeid kliente, keda Linnavalitsuse otsus mõjutas,” ütles Kristiine Prisma juhataja Margus Musthallik. „Küsimus oli selles, kas nende inimeste elu peab pool aastat mõjutama ühe meie endise müüja tehtud eksimus, müües kahele 17 aastasele noormehele 1-minutilise vahega pudeli õlut.”