Kuukulgur Filmi juht Priit Aus ei olnud trahvi maksmisega nõus, kuna ei mõistnud, miks peab filmistuudiol linnalt taotletud tegevusluba olema. Nii pöörduti kohtusse, et otsus tühistataks.

Kohtus sai Kuukulgur võidu ja mupo trahviotsus tühistati Harju maakohtu otsusega. "Mupo juristil vastuväiteid ei olnud, meie soov trahv tühistada rahuldati, see kõik võttis umbes viis minutit aega," sõnas Aus.

Ausile tundub juhtumile tagasi vaadates, et mupo püüdis teha suhteliselt väikesed trahvid võimalikult kiiresti. "Helistati ja siis kohe tuldi kohale ja nõuti trahv, ei mingit hoiatust ja vähe selgitamist. Öeldi, et kui teha lihtmenetlus, saate 32 eurot, aga kui te sellega ei lepi, võite saada kuni 32 000," meenutas ta.

Tema sõnul ilmnes kohtus, et trahviotsuses oli tehtud veel üks viga: trahv oli kirjutatud Ausile kui eraisikule, kuigi oli mõeldud ettevõttele.

Linn pidi hüvitama kohtu- ja kaitsekulud. Mupo pressiesindaja Meeli Hunt ütles, et nemad hetkel otsust ei kommenteeri, sest pole seda veel kätte saanud. Kas nendepoolse otsuse analüüsimisega läheb päevi või nädalaid, ta veel öelda ei osanud.

Teenusmajanduse koja sõnul on selliseid juhtumeid viimasel ajal pidevalt ette tulnud. "Mupo püüab trahvida neid, kes äriklientidele teadmistemahukaid teenuseid pakuvad. Nende äri toimimiseks tegelikult eriregistreeringut ei vajata," kommenteeris koja tegevjuht Kristina Narusk.