Kohus rahuldas Tallinki esitatud kaebuse tarbijakaitseameti vastu ainult osaliselt, tunnistades õigusvastaseks vaid ameti sunniraha nõudmise, teatas halduskohtu pressiesindaja Delfile.

Augusti keskpaigas kontrollisid tarbijakaitseameti töötajad AS-le Tallink Grupp kuuluval reisilaeval “Galaxy” tubakaseaduse nõuete täitmist. Kontrollakti kohaselt kontrolliti kokku 16 ala ja ruumi ning leiti, et reisilaeval “Galaxy” ei täideta tubakaseaduse § 31 nõudeid, mis lubab toitlustusettevõttes suitsetada ainult selleks ettenähtud suitsetamisruumis.

Kontrollkäigule järgnes ettekirjutus, et Tallink lõpetaks seaduse rikkumise. Ettekirjutuse täitmise tähtaeg oli 17. september 2007. Ettekirjutus sisaldas hoiatust, et selle mittetähtaegse või mittenõuetekohase täitmise korral kohaldatakse ettekirjutuse adressaadile sunniraha 10 000 kr.

Tarbijakaitseamet jättis 3. septembri vaideotsusega aktsiaseltsi vaide rahuldamata ning esitas 18. septembril 2007 kohtutäiturile täitmisavalduse ja täitedokumendi AS-lt Tallink Grupp 10 000 kr sunniraha sissenõudmise täitemenetluse läbiviimiseks

AS Tallink Grupp palus vaidlustatud ettekirjutus tühistada ning tunnistada tarbijakaitseameti ettekirjutuse alusel sunniraha sissenõudmise algatamine õigusvastaseks.

Kohtuotsuse peale võib esitada apellatsioonkaebuse vahetult Tallinna Ringkonnakohtule 30 päeva jooksul alates tänasest.