Kaebuses väitis valimisliit Linnakodanik, et K-kohukese reklaam, samuti Keskerakonna nimekirjas kandideerinud A. Jefimovi reklaam, oli keelatud poliitiline välireklaam.

Seadus sätestab poliitilise välireklaami keelu järgmiselt: “Üksikkandidaadi, erakonna või erakonna nimekirjas kandideeriva isiku, valimisliidu või valimisliidu nimekirjas kandideeriva isiku või nende logo või muu eraldusmärgi või programmi reklaamimine hoonel, rajatisel, ühistranspordivahendi või takso sise- või välisküljel ning muu poliitiline välireklaam on aktiivse agitatsiooni ajal keelatud.”

Kolleegiumi arvates on logo või muu eraldusmärgi keelatud reklaamiga tegemist siis, kui reklaamis kasutatu on logoga või muu eraldusmärgiga äravahetamiseni sarnane. Üksnes täht “K” ning roheline taust polnud kolleegiumi arvates äravahetamiseni sarnane Eesti Keskerakonna kaubamärgiga — K-tähe ning ristikheinalehega. Kohalike omavalitsuste valimise seaduse järgi võib keelatud muu poliitiline välireklaam põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegiumi arvates aga seisneda selles, et aktiivse agitatsiooni ajal reklaamitakse toodet välireklaami abil viisil, mis on ühemõtteliselt seostatav nendel valimistel kandideerijatega.

“Vabariigi valimiskomisjon pole valimisliidu Linnakodanik kaebuse lahendamisel analüüsinud seda, kas vaidlustatud välireklaam on käsitatav keelatud muu poliitilise välireklaamina KOVVS § 61 mõttes,” seisis riigikohtu otsuses.

Sellepärast saatis riigikohus asja keskvalimiskomisjonile uueks otsustamiseks, teatas riigikohtu pressiesindaja Delfile.