Eduard Odinetsi kaebuse kohaselt ei võimaldanud Kohtla-Järve linna valimisjaoskonna nr 1 jaoskonnakomisjon kõigil kodus hääletada soovinud valijatel kodus hääletada. Kodus jäi hääletamata 13 valijal, kes selleks ettenähtud avalduse olid esitanud, teatas riigikohus Delfile.

Vabariigi valimiskomisjon asus varasemalt seisukohale, et see rikkumine ei saanud mõjutada hääletamistulemusi sellisel määral, et oleks põhjendatud hääletamistulemuste tühistamine ning sellega nõustus ka riigikohus.

“Ei saa eeldada, et kõik need 13 valijat oleksid oma hääle andnud valimisliidu “Ühtsus” kandidaatidele,” seisab põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegiumi otsuses.

Jüri Tõnts põhjendas oma kaebust aga sellega, et kuna Viimsi valla jaoskonnakomisjon ei teinud hääletamistulemust kindlaks õigesti ja välja pole selgitatud selle rikkumise põhjust, siis tuleb kahelda ka Viimsi valla valimiskomisjoni poolt kindaks tehtud hääletamistulemustes.

Põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium leidis, et olukorras, kus Viimsi valla valimiskomisjon on kõik hääled uuesti üle lugenud ning Harju maakonna valimiskomisjon ei ole selle üle järelevalvet teostades tuvastanud kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse nõuete rikkumist, pole alust hääletamistulemuste kindlakstegemist korrata.