Mutli on vaidlustanud talle politsei poolt korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest tehtud trahviotsuse selle eest, et väidetavalt käis Mutli koos elukaaslasega 2007. aasta sügisel reisil Tenerifel ning osaliselt tasus ta soojamaareisi eest Tallinna Farmaatsiatehase ostetud 15 000 krooni suuruse kinkekaardiga, kirjutab Äripäev.

Kuigi kinkekaardi üleandjat pole tuvastatud, teavitas reisifirma, et nende andmetel käis Mutli asemel rändamas abilinnapea elukaaslase ema Merle Saar. Piirivalve andmetel pole Mutli 2007. aasta 20.-27. novembrini riigist välja reisinud. Küll aga ei fikseerita alates 2004. aastast Euroopa Liidu siseseid piiriületusi.

Linnakantselei andmetel viibis Mutli 21. novembril linnavalitsuse istungil. Linnavolikogus 20.-27. novembrini istungit ei peetud.

Mutli elukaaslane Ingrid Saar keeldus eile tunnistusi andmast. Küll aga väitis abilinnapea kaasa ema Merle Saar, et käis 2007. aastal kaks korda reisil. Tenerife oli üks sihtkoht. Samas keeldus naine tunnistamast, milliste vahenditega ta reisi eest tasus. Abilinnapea ise istungil ei osalenud.