"Mina ei arva, et meil on karistused liiga leebed. Kui vaatame, et väga ohtlike kuritööliikide, nagu narkootikumidega seotud kuritegude eest on ikka 8-, 10- ja veel rohkema aastasedki vangistused," rääkis Särgava ETV saates "Kahekõne".

Ta selgitas, et asjaolusid teadmata võivad karistused tunduda õiglustunnet riivavad, kuid küsimus on selles, et üldsus ei ole sageli kõigi nüanssidega kursis, vahendab ERR Uudised.

Rääkides kohtunike korruptsioonijuhtumitest, tunnistas Särgava, et kolleegidele on väga raske karistust mõista ning kohtunike sooritatud kuritööd on äärmiselt häbiväärsed.

"Kahjuks on nii, et igal inimesel on oma sisemine eetika ja moraalitunne. On siiralt kahju, et on sattunud kohtunikeks meil selliseid inimesi, kelle eetika ja moraalitunne ei ole olnud selline, nagu peaks," nentis Särgava. "Ma siiralt loodan, et sellised ajad enam õigusmõistmises kunagi ei kordu".

Särgava on teinud kohtualusele ka surmamõistva otsuse, kuid see on tema sõnul sisemiselt äärmiselt raske. Ise ta surmanuhtlust ei poolda, sest ka riigi nimel ei ole tema arvates õige kelleltki elu võtta.