Partsi kaela haavanud mees ütles politseinikele, et tema käes olnud püstol läks lahti juhuslikult, kirjutas Eesti Päevaleht.

Eero sõnul ei eelnenud Partsi sõiduautos Mazda Xedos toimunud intsidendile kähmlust.

“Pärast seda, kui saame toimunu detailse kirjelduse kannatanult ja eksperdid annavad hinnangu temale tekitatud vigastuse raskusest, saame otsustada, milles meest süüdistada,” keskkriminaalpolitsei direktor Andres Anvelt ajalehele.

Parts keeldus esmaspäeval Eesti Päevalehele juhtunut selgitamast. “Kohtunik Parts ei ole suuteline oma tervisliku seisundi tõttu praegu ajakirjandusega suhtlema,” ütles ta ajalehele.

Eesti Päevaleht kirjutas, et väidetavalt tutvus kohtunik oma tulistajaga nädalaid tagasi ühiste tuttavate kaudu. Pühapäeva õhtul sõitsid mõlemad koos Järve Selverist sadakonna meetri kaugusele Aatriumi kaubamaja juures asuvasse parklasse vestlema.

Vestluse käigus võttis Eero välja oma ebaseadusliku püstoli Taurus, mis mehe versiooni järgi kogemata lahti läks.

Seejärel astus Eero autost välja ja lahkus kiiresti. Kaela kuulihaava saanud Parts helistas ise kiirabisse.

Haiglas andis naine politseile enda haavaja isikukirjelduse. Tulistamisest oli möödunud kaks tundi, kui politsei sai teavet, et Eero välimusega meest nähti tulistamiskohast umbes kahe kilomeetri kaugusel. Eero varjas end Tüve tänaval kuuride juures ringi tiirutavate politseiautode eest.

Kohalesõitnud Tallinna kriminaalpolitsei narkogrupi komissari Eerik Heldna ja mõrvagrupi komissari Elmar Vaheri tähelepanu köitis kiirel sammul kõndiv umbes 190 sentimeetri pikkune meesterahvas.

Kui komissarid palusid mehel peatuda, jooksis ta eest ära. Paarisajameetrise tagaajamise ajal tulistas komissar Vaher teenistusrelvast hoiatuslasu õhku, mispeale Eero jooksmise lõpetas ja kiiresti edasi kõndis.

Põgenejale järele jõudnud komissaridel tuli mehe arreteerimiseks kasutada jõuvõtteid. “Eks ta üritas meile vastu rabeleda, aga meil õnnestus mees siiski maha võtta,” ütles komissar Vaher ajalehele.

Veidi hiljem näitas mees politseinikele samal tänaval ette tema valduses olnud ebaseadusliku relva, mille ta oli põgenedes minema visanud.

Keskkriminaalpolitsei teatel on tulistaja varem kriminaalkorras karistamata. Samas keeldus politsei andmast mehe täpseid isikuandmeid. “Ütleme nii, et tegemist on inimesega, kellel puudub kindel töö ja tegevusala,” jäi direktor Anvelt napisõnaliseks.

Politsei otsustab teisipäeval pärast nõupidamist prokuröriga, kas esialgu 48 tunniks kahtlustatavana vahi alla võetud Eero jätta pärast süüdistuse saamist pikemaks ajaks vahi alla või mitte.