Põhja ringkonnaprokuratuur on esitanud kahtlustuse 36-aastasele Olgale karistusseadustiku paragrahvi 305 järgi kohtuniku solvamises seoses tema osalemisega õigusemõistmisel, ütles prokuratuuri pressinõunik Arno Põder Delfile.

"Olga kriminaalasja kohtueelne uurimine on praeguseks lõppenud ja toimik on antud kahtlustatava kaitsjale tutvumiseks," ütles Põder. "Lähiajal esitatakse Olgale süüdistus ja ta saadetakse kohtu ette."

Sel kevadel avaldas RusDelfi mitmeid artikleid, kus kirjeldati Merle Partsi tegevust kohtus ning lugejad kommenteerisid neid ohtralt. Millised kommentaarid täpselt kriminaalmenetluse algatamiseks alust andsid, pole portaalil teada.

Kommentaatori kaitsja Sergei Razguljajev ütles, et kahtlustus on esitatud karistusseadustiku paragrahvi 305 alusel, mis puudutab kohtu ja kohtuniku laimamist ja solvamist seoses tema osalemisega õigusemõistmisel. Täpsemalt keeldus jurist kommenteerimast.

Kohtu või kohtuniku laimamise või solvamise eest seoses tema osalemisega õigusemõistmisel karistatakse rahalise karistuse või kuni kaheaastase vangistusega.