Politseinikule altkäemaksu andmises süüdistatava Narva ärimehe ning linnavolikogu liikme Moissejevi protsess pidi Viru maakohtu kohtuniku Sakkarti eesistumisel algama eeloleval esmaspäeval, kui Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Antti Aitsen poleks enne seda taotlenud Sakkarti taandamist, kirjutab Põhjarannik.

"Esitasin taotluse kohtuniku taandamiseks, kuna prokuratuuril oli infot, et kohtunik viibis koos kohtualusega ühel kinnisel üritusel," sõnas Aitsen Põhjarannikule. Ta keeldus siiski täpsustamast, kuidas selline info prokuratuurini jõudis ning mis üritusega tegemist oli.

"Pulmas, issand jumal!" vastas Jüri Sakkart küsimusele, missugune üritus prokuratuuri sedavõrd häiris. Sakkarti sõnul oli tegemist möödunud aasta juulis toimunud pulmaga, kus pruut oli Kohtla-Järvelt ja peig Narvast. "Seal oli üle saja inimese, ei mina teadnud, kes on Moissejev, ja tema ilmselt sedagi, kes on Sakkart," sõnas kohtunik. Kui pulm toimus mullu juulis, siis Moissejev tabati väidetavalt kuriteolt augustis.

Aitseni sõnul ei ole temal isiklikult kahtlust Sakkarti erapooletuses selles asjas. "Kuid see info võib kõrvaltvaatajale tekitada kahtlusi kohtupidamise objektiivsuses," sõnas ta, lisades, et kohtupidamine peab olema objektiivne ja ka näima samal ajal objektiivsena kõrvaltvaatajale. Prokurör tõi näite, et kui kohtualuse ja kohtuniku ühises pulmas viibimine saanuks hiljem teatavaks näiteks ajakirjandusele, võinuks avalikkusele objektiivsest kohtupidamisest jääda vale mulje.