Harju maakohus otsustas rahuldada Ingvar Tšižikovi hagi Eestimaa Rahvaliidu vastu ning tunnistada kehtetuks Rahvaliidu juhatuse 01.03.2010 juhatuse koosoleku otsus, millega Ingvar Tšižikov arvati erakonnast välja.

"Ma olen nüüd taas Rahvaliidu liige ja Rahvaliidu aseesimees. Tõenäoliselt ka Tartu piirkonna juht," kinnitas Tšižikov Delfile.

Tšižikovi sõnul saab nüüd jätkata tööd, mis erakonnast välja heidetuna pooleli jäi. "Nüüd tuleb see koostöö, nüüd me liigume edasi. Kõik on hästi," rääkis ta.

Tšižikovi naasmine Rahvaliidu ridadesse tähendab ka seda, et Tšižikov kavateseb Juhan Aare ja Uno Silbergi kõrval laupäeval toimuval Rahvaliidu erakorralisel kongressil kandideerida erakonna esimehe kohale.

Rahvaliidu esimehe kohusetäitja Arvo Sirendi ütles Delfile, et plaani kohtuotsust edasi kaevata ei ole ja Tšižikovil pole mingeid takistuse erakonna esimeheks kandideerida. "See on kohtu asi ja me võtame selle täitmiseks ja teadmiseks. Edasi ei kaeba. Kohtul on asjalikumaid asju teha, kui kellegi isiklikke ambitsioone teisest vaatevinklist käsitleda," lausus Sirendi.